El que necessites per mudar-te al núvol
traslladar les teves dades i aplicacions al núvol

Com, quan i per què passar al Cloud? El que necessites per mudar-te al núvol

El cloud computing, o la feina al núvol, està cada vegada més estesa a les empreses. S’ha passat de treballar “en local” a fer-ho al núvol. La migració de tots els serveis és cada cop més comú, no només en grans corporacions, sinó també en petites i mitjanes empreses. I és que és una aposta clau per al creixement de qualsevol negoci.

Però… què és “el núvol”? Per als internautes amb pocs coneixements són aquells serveis que s’ofereixen a través de la xarxa. És a dir, l’usuari pot accedir a diferents plataformes i eines sense necessitat d’instal·lar cap mena d’aplicació al dispositiu. Per explicar-ho amb més precisió, el núvol és una plataforma ultra connectada en què es forma una infraestructura-xarxa de servidors connectats entre si. El gran nombre de nodes (o servidors) fa que el núvol tingui una alta i ràpida disponibilitat, ja que tota la informació està repartida per la xarxa.

I treballar al núvol ha permès desenvolupar una nova generació de productes digitals.

Com saber si necessites pujar al núvol?

Potser no ho sàpigues, però ja estiguis aprofitant el SAAS (software as a service o software com a servei) al teu negoci. Aquestes eines formen part del núvol:

  • Correu electrònic
  • Còpies de seguretat (al núvol)
  • Eines col·laboratives
  • Gestió documental en línia
  • Facturació en línia
  • Software de gestió (CRMs i ERPs)

Quan plantejar-se el cloud com un servei per a la teva empresa?

Tenint en compte que treballar al núvol és una alternativa a les infraestructures i software convencional i que té beneficis reals i mesurables, la recomanació és fer-ho com més aviat millor. Pots fer una migració completa, passant tots els teus serveis de local al cloud, o bé per parts, incorporant serveis a poc a poc.

Per què passar-se al cloud?

Com hem comentat anteriorment, els beneficis d’usar SAAS i eines al núvol són mesurables i tenen un impacte directe a l’empresa. Els principals beneficis per passar-se al cloud són:

  • Reducció de costos: paga només pel que fas servir (usuaris/mes) amb els sistemes pay per use i sense adquirir llicències. Estalvies també en infraestructures, ja que se n’encarreguen els proveïdors.
  • Ideal per a equips: les opcions del núvol permeten als equips estar més connectats, compartint documents col·laboratius i missatgeria interna, per exemple.
  • Seguretat i confiança: els proveïdors de serveis al núvol s’encarreguen de mantenir els serveis oferts en entorns segurs i eviten ciberatacs.
  • Immediatesa i accessibilitat: amb un dispositiu (ordinador, mòbil o tablet) i connexió a internet, pots accedir a totes les solucions en qualsevol moment i lloc.
  • Escalable i infinit: el cloud és una solució que s’adapta a les vostres necessitats, podent ampliar o disminuir la quantitat d’usuaris, els servidors, la capacitat del servei…
  • Facilitat i senzillesa: la seva interfície està pensada perquè sigui fàcil d’usar i es treballa constantment per evitar errors i solucionar les possibles fallades que puguin aparèixer.
  • Augment de la productivitat: simplificant tots els processos i reduint les tasques més tècniques, fent que pugui posar el focus en el més important, que és el teu negoci.
  • Potenciació del desenvolupament tecnològic: permet ampliar les funcions de l’empresa en pocs segons. Es poden accedir a nous serveis amb uns quants clics.
  • Actualització i manteniment: incorpora noves funcionalitats amb un servei sempre preparat pel seu ús gràcies a constants novetats i tasques de manteniment.
  • Sostenible amb l’entorn: respecta el medi ambient i redueix la petjada de carboni de la teva empresa al no tenir un servidor local.
  • Emmagatzematge il·limitat: el núvol et permet utilitzar tant espai com necessitis en cada fase, de manera que no dependràs de discos físics al teu negoci per continuar treballant.

Ara que ja coneixes una mica més el núvol i els seus avantatges, per què no demanar una prova? A Ofigràfic som especialistes en serveis digitals per a empreses, també al núvol. La majoria dels nostres clients han provat el cloud i se n’han quedat encantats.

Pots sol·licitar més informació aquí.