Com seran els llocs de treball en uns anys? | Ofigràfic

Com seran els llocs de treball en uns anys?

Les noves tecnologies estan revolucionant la manera de treballar a les empreses. Ja hi ha informes que indiquen què suposarà la seva arribada a les companyies, com el World of Change Europe’s Workplace braced for evolution, que apunta que la digitalització i l’automatització seran els canvis principals d’aquest any 2017.

Amb el desenvolupament de la intel·ligència artificial i big data, juntament amb l’avenç d’altres tecnologies, estan produint canvis a la majoria d’empreses, fent sorgir nous models de negoci: cadenes de subministrament autònomes, magatzems intel·ligents, distribució de paquets a través de drons, etc. Així doncs, la disrupció digital està afectant les organitzacions i empreses en diferents modes: en la seva col·laboració i comunicació, en l’automatització dels processos i en la millora dels serveis mitjançant el fàcil ús de la tecnologia.

Pel que fa a la visió dels empleats, “el 95% dels treballadors europeus veuen la disrupció digital com un canvi positiu”, i com un fet que permet a les companyies explorar les seves possibilitats. A més, el 61% aposten per la tecnologia per aconseguir millores en la productivitat de l’empresa, simplificar els processos de treball i també per prendre decisions més informades.

Tot indica a què estem arribant a un punt en què les noves tecnologies s’estan convertint en el focus central i de rellevància per a l’empresa, ja que facilita la feina dels treballadors alhora que contribueix a la millora dels seus resultats globals. Per tant, podem dir que l’èxit de les companyies en cinc anys requerirà adoptar una estratègia que compti amb la implementació de la innovació tecnològica.

Vols saber més sobre com seran els llocs de treball en uns anys? Fes clic aquí!

 

Font: Martín, R. ¿Cómo será tu trabajo dentro de cinco años? Diario Expansión.