Entrevista a Jordi Biosca, CEO d'Alana IT
entrevista a Jordi Biosca

Entrevista a Jordi Biosca, CEO d’Alana IT

Jordi Biosca és el fundador i director executiu (CEO) d’Alana IT. És un apassionat de la tecnologia i del món empresarial. 

A més, Jordi és expert en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb més de 20 anys d’experiència en el sector tecnològic.

Biosca té experiència en àrees com l’enginyeria de programari, la gestió de projectes i l’estratègia empresarial. A Alana IT, Biosca s’ha centrat a desenvolupar solucions que permetin a les empreses optimitzar els seus processos de negoci i millorar l’experiència dels seus clients.

Vam estar en entrevista amb Jordi Biosca i en aquesta oportunitat compartim, amb la comunitat d’Alana IT, una mica més sobre el CEO de l’empresa en el seu recorregut per aquest projecte.

Com es va crear Alana IT?

La companyia Alana IT neix de la necessitat de fer un pas endavant en el nostre projecte empresarial.

Des dels seus inicis el 2005, Ofigrafic (anterior nom) va ser una companyia centrada en els sistemes, però ja fa uns quants anys, vam ampliar els nostres serveis a altres àrees de la tecnologia per a empreses, convertint-nos en una companyia que ofereix serveis tecnològics globals.

Fa temps que comptàvem amb una gran cartera de solucions, des de programari de gestió a consultoria, passant per ciberseguretat o gestió documental, a més de l’habitual línia d’actuació relacionada amb els sistemes. Havíem evolucionat en tots els aspectes i havia canviat també la dimensió de la nostra empresa.

El fet és que havíem canviat en tot. L’únic que no havíem modificat era el nostre nom, que encara era l’original. I, a més, el nostre nom -Ofigràfic- se’ns havia quedat petit per al qual havíem crescut en serveis.

D’aquí que ens replantegéssim un rebranding total. No només un canvi de logotip o d’imatge corporativa, sinó també un canvi radical de nom. Perquè la nostra metamorfosi en aquests últims anys ha estat completa i a tots els nivells, des de les arrels de l’empresa, fins a les seves últimes ramificacions.

El nostre propòsit: proveir a les empreses de la tecnologia necessària perquè puguin créixer, desenvolupar-se i competir en un món complex i canviant, a més d’ajudar als professionals i a les companyies a adoptar aquesta tecnologia amb facilitat. Com ens agrada dir: “IT’s easy”.

Quina és la proposta de valor d’Alana IT?

La nostra proposta és basa en un objectiu molt clar: ajudar als nostres clients a vendre més i millor…Com? Aplicant tecnologia en els seus processos, ajudant les persones a ser més eficients i productives i a gestionar la informació de forma àgil i eficient.

El com ho fem es basa en 2 pilars estratègics:

Persones: tenir un equip de persones multidisciplinari, preparat per donar solució a les necessitats dels nostres clients en tots els àmbits, projectes i situacions que ens trobem en cada moment.

Partners: ens associem amb els fabricants líders del mercat. Això ens dona una garantia que els productes/solucions que oferim als nostres clients compliran les expectatives/objectius plantejats.

Què ofereix Alana IT per distingir-se de la competència?

El nostre servei. Comprendre, transformar i acompanyar és la nostra metodologia de treball. I ho tenim clar: funciona. Des de la fase de preventa o consultoria fins als serveis de formació, implementació o manteniment. 

El nostre equip acompanya el client en cada fase i ens adaptem a les seves necessitats i moment.La tecnologia, sense una estratègia i un pla de transformació, pot convertir-se en un problema d’eficiència i retorn de la inversió. Jo sempre dic que cal aplicar la “TECNO-LÒGICA”.

Quina és l’estratègia d’Alana IT per als pròxims anys?

Volem continuar aportant valor als nostres clients a través de la tecnologia, incorporant serveis i solucions que ajudin als nostres clients a competir més i millor en aquesta era de transformació i evolució digital.

El que volen els nostres clients és:

  • Fer créixer el seu negoci.
  • Accelerar la transformació digital.
  • Optimitzar els seus processos empresarials.
  • Millorar la comunicació amb els seus clients.
  • Fer que el seu negoci sigui sostenible.

Amb la proposta de valor d’Alana IT anem a ajudar als nostres clients a realitzar els seus objectius. Ens acompanyes?