Més enllà de la impressió 3D per a empreses: amb Ricoh i l'equip de la UPC | Ofigràfic
Impresion-impresoras-3D-para-empresas

Més enllà de la impressió 3D per a empreses: amb Ricoh i l’equip de la UPC

A Ofigràfic desitjàvem presentar un espai i una tecnologia exclusiva, creats per a empreses i/o organitzacions com la que avui explicarem al detall. I és que gràcies a la col·laboració entre Ricoh i la Fundació CIM de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), moltes entitats ja podran beneficiar-se de les últimes tecnologies de Ricoh, en impressió 3D d’alta gamma i amb materials d’alt rendiment, aplicades pels desenvolupaments industrials.

I és que amb la nova tecnologia 3D de Ricoh, implementada en una de les seus de la UPC a Barcelona (sota el nom de Ricoh Additive Manufacturing Centre), ambdues organitzacions han de facilitar la fabricació avançada de prototips i peces funcionals realitzats en materials finals. Aquesta és una gran avantatge per a clients de caràcter industrial, com també per als del sector mèdic, els quals podran obtenir, per exemple, models exactes de pacients per realitzar preassaigs quirúrgics.

A Ofigràfic, atents a les necessitats del sector industrial al territori, treballarem per apropar aquesta tecnologia, així com els coneixements professionals de l’equip de la Fundació CIM de la UPC, a les empreses i organitzacions que vulguin utilitzar la nova tecnologia d’impressió 3D. Perquè conegui com pot aprofitar les principals característiques i avantatges del Ricoh Additive Manufacturing Centre, les expliquem breument:

  • És un centre capdavanter en tecnologies de fabricació additiva i impressió 3D a Barcelona (el tercer d’Europa).
  • L’objectiu del mateix és esdevenir un espai de referència en fabricació additiva i impressió 3D a Espanya.
  • L’espai permet oferir una completa gamma de serveis d’impressió 3D en sectors com: automoció, aeroespacial i biomèdic.
  • És el primer centre a Espanya en oferir la impressió de peces directament en polipropilè.
  • A la UPC, Ricoh ofereix una àmplia gamma de serveis de preprocessat, fabricació i postprocessat per la tecnologia 3D.
  • Des del centre, s’ofereixen serveis integrals de consultoria que inclouen l’assessorament en disseny i sobre materials, així com formació especialitzada per millorar els processos de fabricació de les indústries.
  • També es proporcionen serveis de disseny com enginyeria dimensional, disseny 3D, CAD avançat … i processos de fabricació additiva i fabricació tradicional com mecanitzats i motlles ràpids.