Quina impressora compro per a l'oficina? | Ofigràfic

Quina impressora compro per a l’oficina?

Avui dia, al mercat existeixen moltes varietats d’impressores: de tinta, làser, multifunció… Els encarregats de compres de les empreses sempre es troben amb un dilema: Quina impressora compro? En les grans corporacions, on els recursos no són tan limitats, solen comptar amb ofertes. Ajuntaments i PIMES, que han d’ajustar més les despeses, han de comptar amb una impressora per a l’oficina que els ajudi en el seu moment a dia, però que a més, també els permeti realitzar altres treballs diferents als d’impressió i ajustar les despeses en equipament. Això és una impressora multifunció.

Avantatges de les impressores multifunció.

La primera i més valorada per les PIMES és l’estalvi de costos que suposa, ja que la compra d’una impressora multifunció evita la compra d’altres perifèrics, com l’escàner, la fotocopiadora o el fax. També es redueix la despesa elèctrica, ja que aquest equip consumeix molt menys que la suma dels altres. A més, està el tema de l’espai. En les empreses petites sol ser reduït i evitar cables de més, equips i preses de corrent és prioritari.

Un altre avantatge d’aquest tipus d’impressores és el control de la *impresion centralitzada. Els empleats compten amb un codi pin o una targeta intel·ligent i es pot saber a temps real el nombre de fotocòpies o impressions que realitza cadascun d’ells. Aquest punt també és important en temes de seguretat, evitant que hi hagi fallades.

La gestió i l’optimització de recursos també són dues àrees que es veuen millorades gràcies a l’ús d’impressores multifunció. I és que tots els equips de l’empresa disposaràn del mateix programa per imprimir, escanejar… També té un menor manteniment, ja que únicament cal preocupar-se d’un dispositiu.

Altres avantatges de les impressores multifunció respecte a les convencionals són la millora de la productivitat i la integració amb diversos programes informàtics.