Reducció de costos d'impressió en l'empresa | Ofigràfic

Reducció de costos d’impressió en l’empresa

Els costos d’impressió en les empreses poden arribar a representar entre el 1% i el 3% de la despesa anual. Són unes xifres que no has de menysprear, doncs l’increment de beneficis pot veure’s minvat si descurem la reducció de costos. Les despeses que produeixen les impressores empresa poden veure’s reduïts si tenim en compte aquests consells:

Una de les mesures més importants és realitzar una bona gestió i tenir informació sobre els tipus d’impressió que anem a realitzar, la quantitat i la grandària dels mateixos.

En lloc de tenir molts equips d’impressió petits, resulta millor optar per una impressora multifunció que sigui compartida per tots. Això afavorirà centralitzar el treball, reduir la despesa en consumibles i evitarà els costos derivats de connectar diversos equips al mateix temps. Al seu torn, el fet que se centri el treball en una o diverses impressores multifunció facilitarà el manteniment de les mateixes, doncs les revisions, canvis dels cartutxos de tòner i altres recanvis es realitzaran de forma molt més ràpida i senzilla.

Altres accions que s’han de dur a terme per a la reducció de costos amb impressores empresa són: utilitzar programes de pagament per ús (en els quals es paga per pàgines impreses), realitzar les impressions a doble cara i utilitzar la impressió N-*up (més d’una pàgina en una mateixa fulla). Si a més d’això uses la manera estalvi del tòner, paper reciclat o imprimeixes únicament en blanc i negre (sempre que sigui possible), també aconseguiràs reducció de costos.

Com veus, es tracta d’uns senzills consells que et permetran veure com es redueixen els costos d’impressió a la teva empresa. Recorda que depèn d’una bona planificació i organització, de treballar d’una manera més eficient i amb un menor consum dels recursos.