Eines IT de col·laboració: treballar en equip i a distància | Ofigràfic
Un despatx amb tot el que necessites per treballar a distància

Eines IT de col·laboració: treballar en equip i a distància

Segons diferents enquestes i estudis, més de la meitat de les empreses de tot el món han adoptat eines de col·laboració en els darrers 7 anys, i això segueix creixent en ple 2022. El concepte de col·laboració en IT defineix el treball en equip i els esforços per millorar els processos de treball. Apostar pel software i les eines de col·laboració ajuda a assolir els objectius, complir els terminis i reduir els temps dedicats a cada tasca en optimitzar tots els processos. Aquests tipus d’eines IT s’utilitzen tant a empreses i organitzacions petites com a mitjanes i grans, ja que minimitzen la bretxa de comunicació entre els equips i fins i tot proporcionen sincronització entre tots els departaments. El més important del software i els equips IT de cooperació és que milloren la comunicació, l’intercanvi d’informació i la cooperació en totes les activitats del treball, sense importar on es troben físicament les persones o on siguin les diferents oficines.

Per què utilitzar eines IT de col·laboració?
La tendència de les companyies és aconseguir talent; les empreses han començat a contractar els millors, sense importar en quin lloc siguin. La hiperconnexió i el treball en remot han demostrat que no cal compartir un espai físic comú per poder treballar en equip. Es compta amb professionals excel·lents per aprofitar al màxim el talent, sense importar a quants quilòmetres estan de l’oficina central. S’ofereixen nous avantatges com el teletreball (encara que sigui en format híbrid) per donar un valor afegit al lloc de feina.

Quins beneficis tenen les eines IT de col·laboració?
• Assignen fàcilment tasques i plans de treball a diferents membres amb solucions de BPM, missatgeria instantània, gestió documental…
• Es poden veure tots els detalls de la feina dels col·laboradors en temps real (estatus del projecte, assignació recursos…) i així prendre decisions conjuntes al moment.
• S’optimitza el temps de les tasques, les reunions, la presa de decisions, etc. al evitar desplaçaments.
• S’accedeix a eines al cloud des de qualsevol lloc amb el que es pot materialitzar el treball en equip a l’instant, independentment d’on estiguem cadascun.
• Milloren l’eficiència en la gestió de processos, execució de projectes, la productivitat i la coordinació de persones.

Quines solucions de col·laboració empresarial estan disponibles?
La col·laboració a les empreses és molt més que tecnologia als llocs de treball. A Ofigràfic s´impulsa la col·laboració amb idees i solucions que s´ajusten a les necessitats d´empreses i treballadors. Algunes d’aquestes solucions són:
• Sistemes de videoconferències
• Pantalles interactives
• Configuració de sales per a reunions digitals
• Solucions de teletreball i mobilitat
• Software i solucions de negocio per a col·laboració

La planificació i la selecció de solucions de negoci, software i eines IT de treball col·laboratiu són avui una decisió clau per a qualsevol organització, ja que la seva correcta elecció suposa l’ estalvi de temps i optimització de recursos i processos. Assegurar-se que les eines tinguin determinades funcionalitats i un suport tècnic és essencial per entrar amb bon peu el nou món digital de les eines col·laboratives.